Seminaris de Dret Constitucional 2023-2024

Dret Constitucional i Història Social

Descarregar Pdf

31 d'octubre
Ponent: Josep Maria Castellà Andreu (CAT)
, Catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Barcelona. Membre de la Comissió de Venècia del Consell d'Europa entre 2014 i 2022. Membre del Scientific Advisory Council de l’Institute for Comparative Federalism EURAC des de 2017. Membre del Consell Científic de la Xarxa Mundial de Justícia Electoral des de 2017. Investigador principal del Grup consolidat de la Generalitat d'Estudis sobre Democràcia i Constitució (GEDECO). Director de la Revista Catalana de Dret Públic entre 2012 i 2016.
Títol: Democràcia i populisme”

Hora: 12:15

Aula: Sala de Juntes de la FDET

 

2 de Novembre
Ponent: Teresa Freixes Sanjuán (CAST)
, Catedràtica de Dret Constitucional de la Universitat Autònoma de Barcelona i Catedràtica Jean Monnet ad personam. Membre de número i secretària general de la Reial Acadèmia Europea de Doctors. Ha estat Sènior Expert de l'Agència de Drets Fonamentals de la Unió Europea i de l'Institut Europeu per a la Igualtat de Gènere. Ha participat com a experta legal en la redacció del Tractat d'Amsterdam, la Carta dels Drets Fonamentals, la Constitució Europea i el Tractat de Lisboa. Va rebre el Premi Dona Europea a Espanya (2004) i el premi del Moviment Europeu al millor discurs europeista (2005).
Títol: El patriotisme constitucional de Jürgen Habermas

Hora: 12:30

Aula: Sala de Juntes de la FDET

 

30 de Novembre
Ponent:
Miguel Agudo Zamora (CAST), Catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat de Córdoba. Actualment és Defensor Universitari de la Universitat de Córdoba i Vocal del Consell Rector del Centre d'Estudis Polítics i Constitucionals. Ha estat director del
Departament de Dret Públic i Econòmic de la Universitat de Córdoba (2016-2020). Vicerector de Planificació Estratègica, Avaluació i Responsabilitat Social de la Universitat Internacional d'Andalusia (2015-2016), Degà de la Facultat de Dret i Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Córdoba (2005-2014).

Títol: Els desafiaments de l’Estat social espanyol al segle XXI”

Hora: 12:30

Aula: Sala de Juntes de la FDET

 

14 de Desembre
Ponent:
Javier García Roca
(CAST), Catedràtic de Dret Constitucional de la Universitat Complutense de Madrid. Vocal permanent de la comissió de Codificació (Ministeri de Justícia). President emèrit de l'Associació de Constitucionalistes d'Espanya. Membre del Comitè Executiu de la International Association of Constitutional Law des de 2010. Lletrat del Tribunal Constitucional per concurs. Ha col·laborat com a expert amb la Comissió de Venècia i amb l'Organització d'Estats Americans. Director de l'Institut de Dret Parlamentari fins a desembre del 2013.
Títol: Les conseqüències constitucionals de la integració europea”

Hora: 12:30

Aula: Sala de Juntes de la FDET

 

18 d'abril de 2024
Ponent:
José Antonio Marina
(CAST), Catedràtic excedent de filosofia en l'institut madrileny de La Cabrera. Filòsof, escriptor i pedagog espanyol. Doctor Honoris causa per la Universitat Politècnica de València. Dirigeix el Centre d'Estudis en Innovació i Dinàmiques Educatives (CEIDE). Ha obtingut nombrosos guardons al llarg de la seva trajectòria professional, entre els quals es troben el Premi Nacional d'Assaig, el Premi Anagrama d'Assaig, el premi Giner dels Rius d'Innovació Educativa per un programa per a introduir l'Economia en l'Ensenyament Secundari.
Títol: El paper de les emocions a la Història”

Hora: 12:30

Aula: Sala de Juntes de la FDET

 

Programa


Per assistir a les conferències contacteu amb:
daniel.fernandez@udl.cat